Novo u ponudi

Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test 


Image title

Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test je brzi test lateralnog protoka za kvalitativno otkrivanje SARS-CoV-2 nukleokapsidnog antigena u uzorcima brisa prednjeg nosnog hodnika direktno od pojedinaca sa sumnjom na COVID-19 unutar prvih sedam dana od pojave simptoma. Rezultati testa očitavaju se vizualno nakon 15-30 minuta temeljem prisutstva ili odsutstva obojenih linija. Intenzitet testnih linija ne mora nužno odgovarati SARS-CoV-2 virusnom opterećenju u uzorku.

Test također može testirati uzorke pojedinaca bez simptoma.

Rezultati služe za identifikaciju SARS-CoV-2 antigena.

Ovaj antigen se općenito nalazi u uzorcima gornjeg dišnog sustava tijekom akutne faze infekcije. Pozitivan rezultat ukazuje na prisustvo virusnih antigena, ali za određivanje statusa infekcije su potrebne individualna anamneza i druge dijagnostičke informacije. Pozitivan rezultat ne isključuje bakterijsku infekciju ili koinfekciju drugim virusima. Otkriveni agens možda nije točan uzrok bolesti.

Negativan rezultat u pojedinaca sa simptomima duljim od sedam dana treba biti smatran vjerojatno negativnim. Potvrdite molekularnim ispitivanjem, ukoliko je potrebno. Negativan rezultat ne isključuje SARS-CoV-2 infekciju. SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test je namijenjen za upotrebu kao pomoć u dijagnozi SARS-CoV-2 infekcije. Na rezultate testa treba gledati zajedno sa ostalim kliničkim podacima dostupnima liječniku.

Namijenjen je samo za in vitro dijagnostičku upotrebu. Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test namijenjen je samo za samotestiranje.

Postupak izvođenja testa detaljno je objašnjen u Uputi za uporabu. Pažljivo pročitajte upute za uporabu prije izvođenja testa. Pogreške u poštivanju uputa mogu prouzročiti netočne rezultate testa. Nemojte jesti, piti ili pušiti prije ili tijekom izvođenja testa.

Uzorak brisa nosa mogu samostalno prikupljati osobe starije od 18 godina. Djeci mlađoj od 18 godina trebaju pomoći roditelj ili zakonski skrbnik.

Svi upotrijebljeni testovi, uzorci i potencijalno kontaminirani materijali trebaju biti odloženi sukladno lokalnim propisima.

Točnost testa: 98.8%. Specifičnost testa: 99.5%.

Dostupan je u ljekarnama, u veličini pakiranja od 1 kom. i od 5 kom.oleoTHERAPY linija 100% prirodnih biljnih ulja i maslaca odnedavno obuhvaća i dva nova pakiranja omiljenih ulja ploda divlje ruže i ulja argana.
Ova ćete dva višestruko korisna ulja od sada, osim u pakiranjima od 100ml koja su već dulje vrijeme dio našeg asortimana, moći pronaći i u novim, praktičnim pakiranjima od 50ml.

Korisni učinci ulja ploda divlje ruže i ulja argana

S godinama koža proizvodi sve manju količinu tvari zaslužnih za njezinu vitalnost i svježinu. Zbog toga nastaju bore, koža postaje isušena i podložna pojavi mrlja.

Kako biste tijekom procesa starenja zadržali zdravlje i blistav izgled kože, podršku potražite u prirodi. Naime, biljna ulja po svom su sastavu vrlo slična tvarima koje se nalaze u hidrolipidnom sloju kože te ih ona dobro upija i ugrađuje u svoju strukturu.
Osim što dubinski hrane i njeguju kožu, biljna ulja namijenjena zreloj koži potiču izlučivanje potrebne masnoće i zadržavanje vlage te su iznimno bogata hranjivim tvarima.
Nezaobilazna biljna ulja koja uspješno mogu smanjiti ili ukloniti probleme nastale zbog promjena u organizmu tijekom starenja svakako su ulje ploda divlje ruže za kožu i ulje argana za kosu.

ULJE PLODA DIVLJE RUŽE ZA POMLAĐIVANJE I LJEPOTU

Ulje ploda divlje ruže djeluje protiv bora, regenerira kožu oštećenu djelovanjem sunčevih zraka ili radijacije, povećava proizvodnju elastina i kolagena, hidratizira i revitalizira kožu. Primjenjuje se za njegu suhe i zrele kože, krhkih noktiju te suhe i oštećene kose.
Lako se upija i korisno ga je dodavati u mješavine u koncentraciji od 10-20%. Može se koristiti i samo, osobito u tretmanu protiv bora.
Ne preporučuje se koristiti u većim koncentracijama kod problema s aknama i za masnu kožu.

Image title

Ulje ploda divlje ruže bogato je nezasićenim masnim kiselinama (uglavnom linolnom i linolenskom kiselinom) koje hrane i njeguju kožu te djeluju protiv bora. Uz to sadrži i brojne karotenoide (β-karoten, likopen, rubiksantin, gazaniaksantin, β-criptoksantin i zeaksantin) koji u jedinstvenoj kombinaciji u ovom ulju djeluju protuupalno te pomažu u regeneraciji kože.
Ulje ploda divlje ruže sadrži i retinolnu kiselinu, derivat retinola, koja pomlađuje kožu i ubrzava njezino obnavljanje, posebice nakon prekomjernog izlaganja UV-zrakama.

ULJE ARGANA ZA LIJEPU I ZDRAVU KOSU 

Arganovo ulje, ili "tekuće zlato", kako ga mnogi nazivaju, već se stoljećima koristi kao eliksir zdravlja i ljepote. Pokazalo se da arganovo ulje blagotvorno djeluje na kožu, a mnogi od tih učinaka pokazuju se i na kosi.

Kako djeluje arganovo ulje?

• Hidratizira i regenerira
Arganovo ulje bogato je masnim kiselinama, uglavnom oleinskom i linolnom kiselinom, stoga se najviše koristi za hidrataciju kože i kose. Zbog visokog udjela vitamina E, pomaže u sprječavanju suhoće kose i vlasišta, a uz to smanjuje elektricitet, zaglađuje kosu i pruža joj zdravi sjaj.

• Poboljšava zdravlje vlasišta i sprječava oštećenja uzrokovana stiliziranjem kose
Arganovo ulje ima protuupalna i antioksidativna svojstva što pomaže poboljšanju zdravlja vlasišta i prevenciji nekih stanja koja mogu uzrokovati gubitak kose.
Masne kiseline u arganovom ulju djeluju doprinose zaštiti kose od oštećenja nastalih pranjem, bojanjem i stiliziranjem.

Image title

Kako koristiti ulje argana za kosu?

Želite li svojoj kosi podariti sve blagodati arganovog ulja, izrada vlastite maske za kosu sjajan je način da to učinite.
Izrada je brza i jednostavna. Arganovo ulje možete koristiti samostalno ili ga kombinirati s drugim hranjivim sastojcima, poput ulja makadamije ili ricinusovog ulja.

ARGAN ULJNA MASKA ZA KOSU
Rukama umasirajte 8 do 10 kapi arganovog ulja u kosu i vlasište. Količinu prilagodite duljini svoje kose. Nastavite masirati kosu i vlasište 10 minuta, osiguravajući da je kosa prekrivena od korijena do vrhova. Zamotajte kosu ručnikom i ostavite je tako 30 minuta.

MASKA ZA KOSU ARGAN I MAKADAMIJA  

40 ml oleoTHERAPY ulja argana
60 ml oleoTHERAPY ulja makadamije

Pomiješajte ulja i smjesu čuvajte u boci od tamnog stakla na hladnom i tamnom mjestu. Nanesite ulje na mokru kosu i nježno umasirajte u vlasište. Ostavite da djeluje najmanje 30 minuta, a zatim kosu šamponirajte 2 puta. Ovako pripremljena mješavina može stajati 6 mjeseci.Učitavam
Učitavam