Ulje ploda divlje ruže

Image title

Kako prolaze godine, naša koža proizvodi sve manju količinu tvari zaslužnih za njezin vitalni izgled. Zbog toga se stvaraju bore, koža se isušuje i podložna je mrljama. Starenje je prirodan proces i trebali bismo biti ponosni na svoje godine, a zrela koža i u tom razdoblju može imati zdrav i blistav izgled.

Podršku za to možemo potražiti upravo u prirodi. Naime, biljna ulja po svom su sastavu vrlo slična tvarima koje se nalaze u hidrolipidnom sloju kože te ih ona dobro upija i ugrađuje u svoju strukturu.
Osim što dubinski hrane i njeguju kožu, biljna ulja namijenjena zreloj koži potiču izlučivanje potrebne masnoće i zadržavanje vlage te su iznimno bogata hranjivim tvarima. Biljna ulja za zrelu kožu uspješno mogu smanjiti ili ukloniti probleme nastale zbog promjena u organizmu tijekom starenja, a jedno od tih ulja upravo je ulje ploda divlje ruže.


Ulje za pomlađivanje i ljepotu

Ulje ploda divlje ruže je biljno ulje slabije ili jače crvenkaste boje, lako se upija i korisno ga je dodavati u mješavine u koncentraciji od 10-20%. Može se koristiti i samo, naročito u tretmanu protiv bora. Ne preporuča se koristiti u većim koncentracijama kod problema s aknama i za masnu kožu. Koristi se za tretman protiv bora, čak i onih dubokih, za regeneraciju kože oštećene djelovanjem sunčevih zraka ili radijacije, za njegu suhe i zrele kože (povećava proizvodnju elastina i kolagena, hidratizira i revitalizira kožu), za njegu krhkih noktiju i suhe i oštećene kose.


Dragocjeni sastojci

Ulje ploda divlje ruže bogato je nezasićenim masnim kiselinama  i to do 51% linolne (omega 6), do 39% linolenske (omega 3) i do 18% oleinske kiseline (omega 9), koje hrane i njeguju kožu i djeluju protiv bora.

Ulje sadrži i cijeli koktel karotenoida (β-karoten, likopen, rubiksantin, gazaniaksantin, β-criptoksantin i zeaksantin). Neki od tih karotenoida su izvor neštetnih oblika vitamina A, a neki ne, no u jedinstvenoj kombinaciji u ovom ulju djeluju protuupalno te pomažu u regeneraciji kože.

Ovo ulje sadrži i retinolnu kiselinu, koja je derivat vitamina A, odnosno retinola, koji pomlađuje kožu i ubrzava njezino obnavljanje, posebice kod posljedica koje nastaju nakon pretjeranog izlaganja UV-zrakama poput bora, stanjene kože, crvenila.

Učitavam
Učitavam