Najbolji KOLAGEN je tvoj kolagen - naručite Biosil Powerstart paket - LIMITED EDITION

Image title

Kolagen je najzastupljeniji protein u našem tijelu, a možemo mu zahvaliti mladolik, svjež i blistav izgled. Nažalost, jedna od posljedica starenja je gubitak kolagena. U potrazi za odgovorom kako potaknuti prirodnu proizvodnju kolagena može nam pomoći kolin-stabilna ortosilicijeva kiselina, ch-OSA, koja predstavlja bioraspoloživi oblik silicija.

Ljudski organizam ima sposobnost sinteze kolagena koji nam je potreban zbog rasta i zamjene istrošenih tkiva, zacjeljivanja i njihove obnove.  U procesu starenja gubitak kolagena postaje sve primjetniji, a nakon 25. godine života tijelo gubi 1.5 % kolagena godišnje. Taj se gubitak najprije zrcali na odrazu u ogledalu. Naime, starenjem se smanjuje broj i aktivnost stanica koje proizvode kolagen, a koža postaje tanja i dehidrirana. Rezultat? Stvaranje mimičkih bora i sitnih linija te vidljiva obješenost kože.


Posljedice gubitka kolagena

Učinci manjka kolagena su različiti, a prvi znakovi gubitka kolagena su fine linije na licu, pojava bora koje postaju sve dublje, suha i opuštena koža, tanja kosa te slabiji nokti.

Kod žena se debljina kože smanjuje za 7% svakih 10 godina, a nakon menopauze situacija postaje još gora. U prvih pet godina nakon menopauze gubi se čak 30% kožnog kolagena te se konstantno smanjuju i debljina i elastičnost kože.

Pitanje koje se prirodno nameće je: Postoji li način na koji možemo barem donekle usporiti ovaj proces?


U potrazi za eliksirom mladosti…

Upravo zbog njegovog učinka na izgled – optimalna razina kolagena postala je sinonim za ljepotu. Prema posljednjim istraživanjima, kolagen je izvrstan saveznik i pri postizanju zdravlja kose budući da povećava razinu tjelesnih bjelančevina koji mogu prevenirati gubitak kose, pospješiti njezin rast i reducirati pojavnost sijedih vlasi. Kolagen, naime, održava zdravu strukturu folikula dlake. Povećanje razine kolagena rezultira mladolikijom kožom budući da obnavlja njezinu elastičnost, a iznimno je učinkovit i za zdravlje i čvrstoću noktiju.


Kako potaknuti proizvodnju kolagena?

Proces starenja je nemoguće zaustaviti, a tijelu je potrebno nešto što će aktivirati ključne enzime za stvaranje novog kolagena. Je li rješenje unositi namirnice koje sadrže kolagen te mogu li nam pomoći razni pripravci koji ga sadrže?

- Odgovor na ova pitanja je sljedeći - kada kolagen konzumirate oralno, vaše tijelo ga probavlja kao hranu te ga razgrađuje u brojne manje spojeve. Nije sigurno hoće li se ti manji spojevi ikada koristiti za stvaranje novog kolagena. Vašem tijelu je potrebno nešto što će aktivirati ključne enzime za stvaranje novog kolagena. Jednostavno rečeno, ako želimo stvarne blagodati kolagena za ljepotu, potrebno je omogućiti našem organizmu da sam stvori toliko potrebni kolagen. U tome nam može pomoći kolin-stabilna ortosilicijeva kiselina, ch-OSA, koja predstavlja bioraspoloživi oblik silicija, tj. ortosilicijeve kiseline. Ch-OSA klinički dokazano aktivira biološke puteve koji stvaraju kolagen.

Učitavam
Učitavam